söndag 19 juli 2009

Knyttet-böckerna

Läste just en väns blogginlägg om Molly Mus. Finns att köpa som bok och film. Påmindes om böckerna jag och David håller på (eller tja, planerar) att skriva.
(Vi har nämligen insett, utifrån barnböcker som just Molly Mus, att det inte kan va särskilt svårt det här med att skriva barnböcker och man verkar kunna tjäna stora pengar på det!)
Kan ju ta tillfället i akt att promota dom lite här. Böckerna kommer handla om Knyttet. Knyttet bor i magen och lever där tills det en dag blir för trångt. Då flyttar Knyttet ut och det enda han tar med är skafferiet (alltså, vilket alla föräldrar givetvis förstår, den slemmiga äckliga, dock av tokiga barnmorskor kallad vackra, moderkakan).
Än så länge finns förslag till tre barnböcker: "Knyttet lagar mat", "Knyttet möblerar om" och "Knyttet flyttar ut". Med största sannolikhet kommer även boken "Knyttet flyttar in" men det blir något av en föräldraversion...

2 kommentarer:

carljohanfredric sa...

låter superintressant. men for the love of god, kolla med finnarna så det inte blir en upphovsrättstvist med mumin om namnet knyttet...

Anne sa...

ser fram emot att få läsa böckerna