torsdag 13 november 2008

tacka vet jag sune

Jag läste häromdan om årets julkalender. Den ska tydligen inte vara julig alls, de ville inte ha med nåt som skapar julstämning i år. Detta innebär att jag tänker bojkotta julkalendern. Vad är det för vits med att ha en om den inte bringar stämning i vårt annars inte så juliga klimat? Det är väl därför man har en julkalender eller? Annars blir det ju bara som vilket barnprogram som helst fast kortare. Jag förstår inte! Tacka vet jag jularna förr med bra kalendrar som Sunes jul (världens bästa julkalender genom tiderna! Värt att minnas är höjdaravsnitt som när Håkan gömmer pepparkaksdeg i strumporna, pappa Rudolf sjunger stilla natt och det när familjen är på julbord), mysteriet på greveholm, pelle svanslös, Kurt Olssons julkalender m.fl. Visst har det även funnits lågvattenmärken, jag tänker framför allt på Dieselråttor och sjömansmöss som verkligen inte var vidare bra. Men men, istället för att sätta på kanal ett klockan sju den första december får jag väl helt enkelt sätta på min dvd med Sunes jul. Då vet jag i alla fall att jag inte blir besviken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som en bra idé Maria. När inte samhället fixar det får man fixa det i egna händer helt enkelt. Mysteriet på Greveholm var en klassiker! Jag saknar den.

Michaela sa...

Fy vilken konstig idé att inte vilja skapa julstämning. Som att säga att vi inte ska äta julmat eftersom det blir julstämning av det! Dumt tänkt .. Sune har jag faktiskt aldrig sett, till både din och min killes förtret gissar jag! ;) Hehe. Men ska göra det i år. För julkalendern verkar det ju som att man inte kan kolla på iaf ... Kram!