måndag 23 mars 2009

inget för känsliga

Idag var första gången Eli var i kontakt med utomhussaker. Han har alltså befunnit sig ute förut men då endast i vagn. Idag har han både känt på marken och gräset och testat att gunga. Han var måttligt förtjust. Vi hade planerat att vara ute en stund men typiskt nog började det regna. Ledde dock till trevligt fika inne istället.
Jag har haft lite dagmardrömmar om ormar det senaste. Tänkte dela med mig om varför. I lördags hade vi en trevlig kväll hos Everlands tillsammans med Caroline och Martin och Caroline berättade följande:

Martins mamma har en kollega. Kollegan har haft en orm. Detta var en stor orm (tror det var en boa) som krälade omkring fritt i lägenheten och kvinnan har tagit hand om den som ett husdjur sen den var liten. Ormar äter tydligen ganska sällan men efter att det gått ganska lång tid började den kvinnliga kollegan ana oråd och ringde därför till veterinären. Hon fick till svar att vänta och se men ha lite uppsikt. Ormen fortsatte sin matvägran och en dag kröp den upp i kvinnans säng och la sig spikrak. Detta hade den aldrig gjort innan och eftersom kvinnan tyckte det var lite konstigt ringde hon till veterinären igen. Svaret blev att komma in med ormen på en gång, hon fick abslout inte vänta. Väl inne avlivades ormen. Anledningen till att den lagt sig spikrak var för att mäta upp kvinnans längd. Den skulle se om hon fick rum i magen. Detta var även anledningen till att ormen inte hade ätit på länge. Den hade liksom sparat sig för en festmåltid. Veterinären menade att den troligtvis hela sitt liv sett kvinnan som ett framtida offer.

Jag får rysningar när jag tänker på det här.....
tacka vet jag hundar!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha... vad roligt att du lägger upp orm berättelsen på din blogg! Tack för trevligt sällskap idag! Kram

Michaela sa...

Å hjälp! jag fick värsta panikkänslan när du skrev "..för att mäta upp kvinnans längd". jag satte i halsen, ärligt!!
usch va äckligt!

....tacka vet jag hundar ja!
hua.

Anonym sa...

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH. usch usch usch...

Anonym sa...

Förstår att du fick mardrömmar! Det är väl dumt att berätta om de konstiga bilder som dök upp i mitt huvud men ormar är verkligen otäcka...

Anonym sa...

Hej Maria,
Kul att höra din version av orm-skrönan... du kanske vill veta att den förekommit och vandrat runt ett tag. Det är ofta någon som känner någon som är säääker på att det är sant... vem vet varifrån den kommer från början. Jag hörde den av min korridorkompis, och då var det någon hon kände som visste någon som varit med om det. Haha.
Ha det bra!

fru cruz sa...

Ja, jag hörde oxå att det troligtvis är en skröna. Får ju hoppas att det stämmer!!!

Anonym sa...

Usch. Jag ryser oxå, o kopierade storyn till min blogg. Hoppas det var ok?!
Bettan

Anonym sa...

Hallå kära Maria! Måste bara berätta att den där historien om ormen kommer i diverse versioner. I den jag hörde var det tjejens pojkvän som var det framtida offret för ormen såg honom som ett hot...men det låter som om du har andrahandsinformation och då är det nog mer troligt. Jag tror jag hörde det på radion så den kan ju ha cirkulerat hur länge som helst. grymt otäckt är det i vilket fall! nu ska jag läsa vidare i din blogg! kraam!

Linda sa...

Har hört denna ett flertal gånger på olika håll. Även en ormexpert (vilket hemskt jobb...) uttalade sig om denna historia på radio för ett tag sedan. Han hade mycket svårt att tro att denna är sann. Det lättade mitt obehag något...
Kram